top of page

E-Relieve:

pijnreductie rug, nek en gewrichten

Pijnlijke gewrichten? Pijn in de rug? Moet je van jouw arts je zwakkere spieren verstevigen maar kan je nog moeilijk bewegen zonder pijn?
Met deze EMS sessies kan je jouw zwakkere spiergroepen versterken. Na een aantal E-Fit sessies voel je al een merkbaar verschil.

Met de E-Relieve van E-Fit krijg je zonder gewrichtsbelasting minder pijn. We werken op chronische pijnen enerzijds, maar we kunnen hiermee ook je rugschool vervangen. 

Ease the pain with E-Fit!

e-relieve_rugjas.jpg

1 op de 5 volwassenen heeft chronische spier- en gewrichtsproblemen zoals rugproblemen, artrose, reuma, trapezium syndroom, fybromyalgie, frozen shoulder, migraine, ... Bij E-Relieve werken we aan deze chronische pijn.

Na een intakegesprek wordt er gekozen uit 2 methodes. 

1. E-Relieve zonder sporten met de E-Fit Beauty & Slim

2. Rugschool met de E-Fit infinity

Bij de 2 methodes werken we met een gespecialiseerde rugjas, soms aangevuld met een broek om zo doelgericht de juiste spieren te verstevigen.

E-Fit Beauty & Slim – Zonder sporten

We werken met een driedubbel effect:

1. We verdoven de pijnprikkels wat instant verlichting geeft. 
2. We werken probleemoplossend door de diepliggende spieren te verstevigen. Hierdoor ontlasten we de tussenwervelschijven.
3. De infrarood is deugdzaam bij chronische pijnen en zal het zelfgenezingsproces stimuleren.

E-Fit Infinity -Bewegingsplan

Heb je voldoende vooruitgang geboekt, dan kan er geopteerd worden om stap voor stap op te bouwen naar een bewegingsplan op maat.
De diepliggende spieren worden doelgericht verstevigd. 
Je leert terug bewegen zonder pijn! Na het bewegingsplan krijg je een micromassageprogramma om gespannen spieren los te maken of een pijnreducerende impuls.

De oefeningen worden gecombineerd met de E-Fit full body pakken bestaande uit een broek, jas, arm- en kuitgordels waarin 20 e-pads verwerkt zitten. Onder deze pakken draag je jouw persoonlijke E-Fit outfit. In 20 minuten worden de buikspieren, de borstspieren, de triceps & de biceps, de brede rugspieren ,de onderrug, de gluteus, de quadriceps & hamstrings en de kuiten geactiveerd.


Er wordt gewerkt met rugverstevigende programma’s, schouderontlastende oefeningen, … zonder te sleuren met zware gewichten en rekening houdend met jouw problematiek.

e-relieve_oefeningen.jpg

Gespecialiseerde E-Fit rugjas

De gespecialiseerde rugjassen met elektropads maken komaf met lage rugpijn, nek- en schouderklachten, pijn veroorzaakt door verzwakte of overgespannen spieren. De E.M.S. impulsen die via de gespecialiseerde rugjas gegeven worden, zorgen ervoor dat je spiercontracties krijgt.

De volgende spieren worden geactiveerd:

  1. Bovenste en onderste buikspieren

  2. Trapezius spieren

  3. Brede rugspier

  4. Diepe rugspier (erector spinae)

  5. Binnen heupspieren

  6. Biceps / Triceps
     

Doordat deze spieren verstevigd worden, ontlast je jouw wervels en tussenwervelschijven. Dit gebeurt d.m.v. doelgerichte EMS impulsen. De E-Fit E-Relieve is ook een efficiënte hulp voor het vlugger herstel van rugpijn, veroorzaakt door zwakkere rugspieren en een slechte houding. Verkrampte spieren relaxen en worden losgemaakt met een speciaal micromassageprogramma op het volledige lichaam. Het E-Fit Beauty & Slim pakket bevat de gespecialiseerde rugjas met infrarood.

rugpijn_met_e-fit.jpg

Infrarood: heilzaam voor spieren en gewrichten

Met de E-Fit Beauty & Slim worden de gespecialiseerde rugjassen en lichaamspakken gecombineerd met E.M.S. en infrarood. Terwijl E.M.S. werkt op spier- en bindweefselversteviging, zal de infrarood de spieren geleidelijk aan opwarmen zoals bij intensief sporten.

 

Dit verhoogt de elasticiteit van de spieren waardoor spanningen verminderen. Die spanning is (vooral bij reuma en fybromyalgie) de oorzaak van pijn.

Onze spieren hebben nood aan zuurstof om te kunnen functioneren. Het pak zorgt voor een betere bloedcirculatie waardoor er meer aanvoer is van meer zuurstofrijk bloed. Infrarood neemt de oorzaak niet weg maar zal het genezingsproces wel ondersteunen. Vooral voor wie door overbelasting last heeft van kleine scheurtjes in de spieren en gewrichten kan hiermee het genezingsproces aanzienlijk versnellen. 

infrarood_pijn_rug_0.jpg

NIEUW: Hot relieve gel
De helende gel, hot relieve, is een langdurig verwarmende gel. Deze gel is een uitstekende vervanger van het kersenpitkussen. De behandelde zones kunnen nog 1u tot 1,5u warm aanvoelen. Naast de opwarmende functie heeft deze ook een helende functie.

 

Ideaal om toe te passen bij pijnlijke spieren, pezen en gewrichten. De hot relieve gel wordt ook gebruikt voor opwarming bij een E-Fit sessie, bij andere sporten of zware inspanningen.

HOT RELIEVE GEL
• Opwarming van de spieren
• Ideaal bij nek- en rugklachten, reuma, artrose en chronische spier- en gewrichtsaandoeningen

hot-relieve_transp.png
cold-relieve_transp.png

NIEUW: Cold relieve gel

De cold relieve gel is een sterk koelende gel voor een langdurige en diepwerkende afkoeling van gevoelige, gekneusde of ontstoken spieren en pezen.
Volgens Sport Vlaanderen staat 80% van de Vlamingen regelmatig op met een kwaaltje.  Met de 3 gels: Cold relieve, Hot relieve en de Fast recovery kan je je klanten fitter en energieker door het leven laten gaan met dit thuisverzorgingsprogramma.


De gels hebben een versterkend effect in combinatie met de E-Fit sessies maar kunnen ook losstaand toegepast worden.

 

COLD RELIEVE GEL

•  Het afkoelen van spieren en pezen en het verminderen van pijnprikkels 
•  Ter behandeling van ontstekingen, verstuikingen, zwellingen, overbelasting, ... 
•  Groeipijnen bij adolescenten

bottom of page